Tidigare deltagare om Ungdomsparlamentet

Ingrid

Vad gav Ungdomsparlamentet dig och varför ska man vara med?

När jag var med i Ungdomsparlamentet så fick jag mycket bättre självförtroende i min egen åsikt och hur jag kan uttrycka den. Som ung tjej tycker jag att alla andra som också känner att de har mycket att säga men inte vet hur ska vara med! Man lär sig otroligt mycket.

­ Vad tyckte du var det bästa med ungdomsparlamentet?

Det bästa med Ungdomsparlamentet var att få se hur man arbetar bakom kulisserna med demokratiska beslut och att själv få prova på detta. Under arbetet träffade man även många härliga människor som jag fortfarande har kontakt med.

­ Mina tips till andra ungdomar

Prova på att vara med även om det känns svårt i början! Det är verkligen en av det roligaste sakerna jag varit med om!

 

Isak

Vad gav Ungdomsparlamentet dig och varför ska man vara med?

Jag lärde mig bland annat om den demokratiska processen och hur man som grupp måste komma fram till ett gemensamt beslut och att kompromisser är något man får vara beredd på för att uppnå detta.

Att skriva en motion var något helt nytt för mig, jag lärde mig att skriva en bra och strukturerad motion och dessutom lärde jag mig att skriva mer objektivt och källkritiskt.

Även om man inte är intresserad av politik så tycker jag att man ska vara med eftersom det inte bara är hårt jobb utan man träffar även nya människor från andra skolor vilket var extremt kul.

Vad tyckte du var det bästa med ungdomsparlamentet?

Det bästa med ungdomsparlamentet var att vara med i stadshuset och att träffa nya människor.

Mina tips till andra ungdomar

Försök engagera dig så mycket som möjligt, för det blir mycket roligare om man gör det. Mitt andra tips är att ta inte tänka på det här som något "vanligt" skolarbete, tänk på det som en chans att också lära känna nya människor från skolor över hela Stockholm!

Dela: