Lyckad debatt i Stockholms Stadshus

Årets fem politiska motioner lades i fredags den 29/11 fram i rådssalen i Stockholms Stadshus. Debatten blev mycket intressant och tre av de fem motionerna fick bifall av eleverna. Bland de förslag som röstades igenom fanns bland annat förslag om Investeringsstöd till studentbostäder för att förbättra de ungas bostadssituation i Stockholm, miljöundervisning i skolan för att öka miljömedvetenheten hos den unga generationen Stockholmare. För att öka tryggheten på Stockholms gator föreslås bland annat en satsning på ökad belysning på särskilt utsatta platser.

Ungdomsparlamentet uppmärksammades av ett flertal av de folkvalda politikerna som kom för att lyssna på debatten. Även i media fick parlamentet uppmärksamhet.

Läs artikeln i tidningen Metro här.

Se inslaget i ABC-nytt här. (Endast tillgänglig till 2013-12-06)

Dela:
Kategorier: