Anmäl utskottsordförande

Efter höstlovet kommer olika klasser att mötas i Ungdomsparlamentet för att diskutera sin fråga, och för att skriva en gemensam motion med problemanalys och förslag på åtgärder. Diskussionerna kan bli rätt heta, och då är det ovärderligt att ha en bra ordförande som leder arbetet och hjälper utskottets ledamöter att styra upp diskussionen. Varje utskott kommer ha minst två ordförande, en från varje klass som är med i gruppen. Dessutom är det bra att ha några reservordförande som kan hoppa in ifall någon blir sjuk. Det betyder att fem eller sex elever ur varje klass som är med i Ungdomsparlamentet ska gå utbildningen.

Utbildningen för utskottsordförande är en heldag och hålls på Thorildsplans gymnasium. Alla som går utbildningen kommer att få ett intyg som också är en jättebra merit för framtida jobb! Under utbildningsdagen kommer deltagarna att lära sig och öva på ledarskap och demokrati i praktiken. Utbildningsförvaltningen bjuder på lunch och fika och. Och sedan kommer arbetet i utskotten att gå hur bra som helst.

Anmälan görs till martin.nyblom@stockholm.se, senast fredag den 25 september. I anmälan ska namn och kontaktuppgifter till alla elever finnas med, liksom eventuella önskemål om särskild kost.

Dela: