Till innehåll på sidan

Ungdomsparlamentet biföll tre motioner

Nästan 100 elever från 13 gymnasieskolor i Stockholm samlades i Rådssalen på Stockholms stadshus för slutdebatterna i årets Ungdomsparlament. Under hösten har eleverna som deltagit i Ungdomsparlamentet arbetat fram fem motioner. Motionerna innehåller förslag för att stärka ungdomars ställning på arbetsmarknaden, lindra bostadsbristen, förbättra situationen för hemlösa, förbättra ungdomars hälsa och höja elevers kunskapsnivåer i gymnasieskolan.

Efter heta diskussioner antog Ungdomsparlamentet förslagen från utbildningsutskottet, hälsoutskottet och socialutskottet. De förslagen överlämnas nu till Stockholms skolborgarråd, Olle Burell. Ungdomsparlamentets plenarsession röstade nej till motionerna från bostadsutskottet och arbetsmarknadsutskottet. Här kan du läsa alla motionerna.

Olle Burell höll avslutningstalet i Rådssalen och berömde eleverna för deras förmåga att uttrycka sig, argumentera och debattera. Skolborgarrådet tillade att vilket politiskt parti eller ungdomsförbund som helst skulle bli glada om de fick så engagerade nya medlemmar som årets ledamöter i Ungdomsparlamentet. I talet betonade Olle Burell också värdet av det demokratiska arbetet i den turbulenta tid vi lever i. Här kan du se hela talet och alla debatterna.

Dela: