Anmäl din skola till 2019 års ungdomsparlament

I en tid när demokratin utmanas vill Stockholm stad ta tillvara ungas samhällsengagemang och vilja att göra sin röst hörd genom Stockholms ungdomsparlament. Genom ungdomsparlamentet stärks ungdomars demokratiska kompetenser för att bli demokratiska, medskapande individer som vill vara med och bygga framtiden tillsammans.

När kultur- och demokratiminister Amanda Lind besökte Thorildsplans gymnasium i slutet av april, visade hon stort intresse för ungdomsparlamentets arbetssätt och elevernas engagemang, så det är med nya krafter som vi bjuder in till 2019 års ungdomsparlament.

Maria Himre är lärare i samhällskunskap och sociologi på skolan och har varit med sedan starten 2006.

- Med ungdomsparlamentet tar vi tillvara ungas engagemang samtidigt som vi jobbar mot de flesta av målen i samhällskunskap och svenska. Det tycker jag är fantastiskt, säger Maria.

Upplägget utgår från skolans demokratiuppdrag och är utformat i enlighet med kursinnehållet i samhällskunskap och svenska.

Rektor Maria Svantesson Bohlin, Thorildsplans gymnasium, är också väldigt positiv till Ungdomsparlamentet.

- Skolan har varit med länge i Ungdomsparlamentet. Vi tycker att det är jätteviktigt att få igång det demokratiska samtalet i klassrummet och ungdomsparlamentet ger eleverna verktyg att hantera svåra frågor som rör dem, säger Maria.

Ungdomsparlamentet arrangeras av utbildningsförvaltningen i Stockholms stad sedan 2006. Det är kostnadsfritt och öppet för alla gymnasieskolor i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anmäl dig direkt här

Ungdomsparlamentet 2019 informationstext

Dela: